ALFO IVANAUSKO ĮDARYTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ
20 min
1-2 porcijos


Ingredientai
Įdarui:
2–3 didelių česnako skiltelių
4–5 marinuotų agurkėlių
Didelio ryšelio kalendrų
3 šaukštų WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“
1 vištienos krūtinėlės (~150 g)
2–3 avietinių pomidorų
Aliejaus (kepti)
Akmens druskos
Juodųjų pipirų
Glajui:
3 šaukštų WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“
30 ml kavos
Baziliko lapelių (patiekti)
Paplotėlių duonos, tortilijų arba lavašo (patiekti)
Gaminimas
1) Paruoškite įdarą: česnaką sukapokite, plonai supjaustykite marinuotus agurkėlius, smulkiai supjaustykite kalendras. Sudėkite 2 šaukštus „Daumantų“ „WOW MAMA“ BBQ padažo „Black Garlic“ ir viską gerai išmaišykite.
2) Krūtinėlėje įpjaukite „kišenę“ ir į ją sudėkite įdarą. Susmeikite mediniais iešmeliais. Dėkite ant grotelių ir kepkite 5 min.
3) Avietinius pomidorus perpjaukite pusiau arba jei pomidoras didelis – storais griežinėliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite akmens druska ir juodaisiais pipirais. Dėkite ant grotelių kartu su vištiena ir kepkite.
4) Glajui sumaišykite kepsnių padažą ir espresą. Juo patepkite vištienos krūtinėlę ir pomidorus maždaug 5 min. prieš baigiant kepti.
5) Iškepusią krūtinėlę patiekite su pomidorais, duona, pabarstykite baziliko lapeliais.
• Į įdarą galite įdėti kietojo sūrio.
• Iešmelius išmirkykite vandenyje 20–30 min.
• Pomidorus naudokite tokius, kokie jums patinka: avietinius, slyvinius, vynuoginius, kokteilinius.