Apie mus

BRC / ISO
Nuo 2006 metų įmonės maisto saugos ir kokybės vadybos sistema sertifikuojama pagal BRC Global Standard for Food Safety Issue 9, August 2022 ir ISO 9001:2015 standartus.
Ekologiški produktai
Jau daugiau kaip prieš dešimt metų pirmieji Lietuvoje pradėjome gaminti ekologiškus pagardus: majonezus, pomidorų padažus, kečupus. Produktų atitikimą ekologinio žemės ūkio taisyklėms ir EB reglamentams patvirtina Viešosios įstaigos „Ekoagros“ atliekami sertifikavimo auditai ir išduoti patvirtinamieji dokumentai.
Populiariausia prekė
Klasikinis tradicinio skonio pomidorų padažas yra pats mėgstamiausias pomidorų padažas Lietuvoje. Net devynerius metus iš eilės jis yra pripažintas populiariausia preke Lietuvoje. Pirmą kartą įvertintas 2003 metais, produktas neužleidžia lyderio pozicijų. Jis labai populiarus ir geriausiai perkamas iki šiol.

Apie mus

BRC / ISO
Nuo 2006 metų įmonės maisto saugos ir kokybės vadybos sistema sertifikuojama pagal BRC Global Standard for Food Safety Issue 8, August 2018 ir ISO 9001:2015 standartus.
Ekologiški produktai
Jau daugiau kaip prieš dešimt metų pirmieji Lietuvoje pradėjome gaminti ekologiškus pagardus: majonezus, pomidorų padažus, kečupus. Produktų atitikimą ekologinio žemės ūkio taisyklėms ir EB reglamentams patvirtina Viešosios įstaigos „Ekoagros“ atliekami sertifikavimo auditai ir išduoti patvirtinamieji dokumentai.
Populiariausia prekė
Klasikinis tradicinio skonio pomidorų padažas yra pats mėgstamiausias pomidorų padažas Lietuvoje. Net devynerius metus iš eilės jis yra pripažintas populiariausia preke Lietuvoje. Pirmą kartą įvertintas 2003 metais, produktas neužleidžia lyderio pozicijų. Jis labai populiarus ir geriausiai perkamas iki šiol.


Mūsų istorija

Apie gamyklą
UAB „Daumantai LT” – viena moderniausių ir didžiausių pagardų gamybos įmonių Baltijos regione. Bendrovė vertinama už produktų kokybę, inovacijas, skaidrumą, tarptautinį bendradarbiavimą bei aktyvią bendruomeninę veiklą.
1991 m. įkurta įmonė, veiklą pradėjo nuo prekybos, ir buvo pirmoji Kėdainiuose atidariusi maisto prekių parduotuvę. Modernios, pasaulinius standartus atitinkančios gamyklos pagrindu tapo 1996 m. paprasčiausiame dubenyje suplaktas pirmasis „Daumantų“ majonezas.
Per keletą metų gaminių liniją papildė pomidorų padažų bei kečupų receptai ir jau 2000 m. per parą gamykloje buvo pagaminama 45 tonos majonezo ir 15 tonų pomidorų padažų.
Šiandien įmonė gamina daugiau nei 100 skirtingų pavadinimų majonezų, padažų, kečupų, prieskonių mišinių ir kitokių produktų.
Lietuvoje „Daumantų“ gaminiai turi tvirtas pozicijas savo kategorijose. „Tradicinis“ pomidorų padažas devynis kartus yra pelnęs „Populiariausios prekės“ nugalėtojo vardą.
2018 m., šaliai minint valstybės šimtmetį, UAB „Daumantai LT“ buvo paskelbta nugalėtoja specialioje Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų įsteigtoje nominacijoje „Už tvarų verslą/100-mečio įmonė“.
Kasmet augančios eksporto apimtys įmonei aktyviai atveria Skandinavijos, Vokietijos, Prancūzijos, Artimųjų Rytų rinkas. Stipriausiai užsienyje konkuruoja Lietuvoje gaminamos ekologiškos linijos produktai.
Lietuviško kapitalo įmonė yra socialiai atsakingos, skaidrios ir progresyvios įmonės regione pavyzdžiu. „Daumantai“ skatina vietos bendruomenės verslumą, padeda neįgaliesiems, remia švietimo ir globos įstaigas, sportą ir kitokius projektus.
Šiuo metu „Daumantų“ gamykloje Kėdainiuose dirba 83 darbuotojai. Įmonė turi tvirtą motyvacinę sistemą darbuotojams, socialinę ir ekonominę paramą besilaukiančioms, mažamečius vaikus auginantiems darbuotojams. Sudaromos galimybės atlikti praktiką, semtis patirties. Vidutinis darbo užmokestis UAB „Daumantai LT“ didesnis nei šalies vidurkis.
Įmonė yra viena pirmųjų pagardų gamintojų šalyje, įsipareigojusių iki 2025 m. visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių savo gaminiuose. Pereinamuoju laikotarpiu nuosekliai didinama laisvėje auginamų vištų kiaušinių dalis produkcijoje, kol ji pasieks 100 procentų. Vartotojams jau pristatyta „Daumantų“ majonezo gaminių linija, kurios sudėtyje yra tik laisvai laikomų vištų kiaušiniai.
Padažų ir majonezų receptai įmonės technologų yra kuriami gamykloje esančioje laboratorijoje. 2018 m. rinkai buvo pristatytas atnaujintas „Daumantų“ majonezo receptas, o 2019 m. atnaujinta „Daumantų“ pomidorų padažo „Karališkas“ linija. Šiuose pagarduose atsisakoma saldiklių, konservantų, maisto priedų bei modifikuoto krakmolo, naudojama juoduota druska, natūralios citrinų sultys.
Orientuodamiesi į energetinio efektyvumo didinimą įmonės administravimo bei gamybos procesuose, gamyklos teritorijoje iki 2020 m. UAB „Daumantai LT“ planuoja įrengti saulės elektrinę. Remiantis projektu, jėgainė patenkins 25 proc. gamyklos metinio elektros suvartojimo poreikio. 2018 m. UAB „Daumantai LT“ investavo 165 tūkst. Eur į apšvietimo sistemos gamyklose atnaujinimą. Naujoji LED sistema elektros suvartojimą sumažinusi 50 proc. leidžia tausoti gamtos resursus ir sukurti geresnes darbo sąlygas darbuotojams.
2020m. Dalyvaujame prekybos tinklo ,,Maxima“inicijuotoje lietuviškos produkcijos kainų mažinimo kampanijoje ,,Išvien dėl Lietuvos“, kuri skirta padėti Lietuvai kuo greičiau atsigauti po pirmosios bangos koronaviruso sukeltos krizės.
Ekologiškas kečupas parduodamas Švedijos rinkoje Coop pirkėjų pripažintas geriausiu ekologišku kečupu.

Vizija
Būti geriausiais gaminių kokybe ir įvairove.
Misija
Aukštos kokybės, saugūs, teisėtai pagaminti autentiški užgardai ir pagardai konkurencingomis kainomis atitinkantys klientų lūkesčius.
Mes siekiame
- Kiekvieno dirbančio atsakomybės už savo darbo ir produkcijos kokybę, maisto saugą, teisėtumą ir autentiškumą
- Nuolatinio tobulėjimo
- Atvirumo inovacijoms
- Būti patikimu gamintoju vartotojams ir patikimu klientu verslo partneriams
- Mokytis iš konkurentų, verslo partnerių ir savo klaidų
- Suteikti sąlygas darbuotojams kokybiškai dirbti užtikrinant socialines garantijas, savitarpio supratimo atmosferą, etišką elgesį, darbuotojų tarpusavio pagarbą.
- Gerinti gamybos vietos maisto saugos ir kokybės kultūrą.
- Gaminti tik autentiškus produktus.

Apie gamyklą
UAB „Daumantai LT” – viena moderniausių ir didžiausių pagardų gamybos įmonių Baltijos regione. Bendrovė vertinama už produktų kokybę, inovacijas, skaidrumą, tarptautinį bendradarbiavimą bei aktyvią bendruomeninę veiklą.
1991 m. įkurta įmonė, veiklą pradėjo nuo prekybos, ir buvo pirmoji Kėdainiuose atidariusi maisto prekių parduotuvę. Modernios, pasaulinius standartus atitinkančios gamyklos pagrindu tapo 1996 m. paprasčiausiame dubenyje suplaktas pirmasis „Daumantų“ majonezas.
Per keletą metų gaminių liniją papildė pomidorų padažų bei kečupų receptai ir jau 2000 m. per parą gamykloje buvo pagaminama 45 tonos majonezo ir 15 tonų pomidorų padažų.
Šiai dienai įmonė gamina daugiau nei 100 skirtingų pavadinimų majonezų, padažų, kečupų, prieskonių mišinių ir kitokių produktų.
Lietuvoje „Daumantų“ gaminiai turi tvirtas pozicijas savo kategorijose. „Tradicinis“ pomidorų padažas devynis kartus yra pelnęs „Populiariausios prekės“ nugalėtojo vardą.
2018 m., šaliai minint valstybės šimtmetį, UAB „Daumantai LT“ buvo paskelbta nugalėtoja specialioje Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų įsteigtoje nominacijoje „Už tvarų verslą/100-mečio įmonė“.
Kasmet augančios eksporto apimtys įmonei aktyviai atveria Skandinavijos, Vokietijos, Prancūzijos, Artimųjų Rytų rinkas. Stipriausiai užsienyje konkuruoja Lietuvoje gaminamos ekologiškos linijos produktai.
Lietuviško kapitalo įmonė yra socialiai atsakingos, skaidrios ir progresyvios įmonės regione pavyzdžiu. „Daumantai“ skatina vietos bendruomenės verslumą, padeda neįgaliesiems, remia švietimo ir globos įstaigas, sportą ir kitokius projektus. Nuo 2012 m. bendrovė yra aktyvi skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ narė.
Šiuo metu „Daumantų“ gamykloje Kėdainiuose dirba 83 darbuotojai. Įmonė turi tvirtą motyvacinę sistemą darbuotojams, socialinę ir ekonominę paramą besilaukiančioms, mažamečius vaikus auginantiems darbuotojams. Sudaromos galimybės atlikti praktiką, semtis patirties. Vidutinis darbo užmokestis UAB „Daumantai LT“ didesnis nei šalies vidurkis.
Įmonė yra viena pirmųjų pagardų gamintojų šalyje, įsipareigojusių iki 2025 m. visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių savo gaminiuose. Pereinamuoju laikotarpiu nuosekliai didinama laisvėje auginamų vištų kiaušinių dalis produkcijoje, kol ji pasieks 100 procentų. Vartotojams jau pristatyta „Daumantų“ majonezo gaminių linija, kurios sudėtyje yra tik laisvai laikomų vištų kiaušiniai.
Padažų ir majonezų receptai įmonės technologų yra kuriami gamykloje esančioje laboratorijoje. 2018 m. rinkai buvo pristatytas atnaujintas „Daumantų“ majonezo receptas, o 2019 m. atnaujinta „Daumantų“ pomidorų padažo „Karališkas“ linija. Šiuose pagarduose atsisakoma saldiklių, konservantų, maisto priedų bei modifikuoto krakmolo, naudojama juoduota druska, natūralios citrinų sultys.
Orientuodamiesi į energetinio efektyvumo didinimą įmonės administravimo bei gamybos procesuose, gamyklos teritorijoje iki 2020 m. UAB „Daumantai LT“ planuoja įrengti saulės elektrinę. Remiantis projektu, jėgainė patenkins 25 proc. gamyklos metinio elektros suvartojimo poreikio. 2018 m. UAB „Daumantai LT“ investavo 165 tūkst. Eur į apšvietimo sistemos gamyklose atnaujinimą. Naujoji LED sistema elektros suvartojimą sumažinusi 50 proc. leidžia tausoti gamtos resursus ir sukurti geresnes darbo sąlygas darbuotojams.

Vizija
Būti geriausiais gaminių kokybe ir įvairove.
Misija
Aukštos kokybės, saugūs, teisėtai pagaminti autentiški užgardai ir pagardai konkurencingomis kainomis.
Tikslai
- Kiekvieno dirbančio atsakomybės už savo darbo ir produkcijos kokybę, maisto saugą, teisėtumą ir autentiškumą
- Nuolatinio tobulėjimo
- Atvirumo inovacijoms
- Būti patikimu gamintoju vartotojams ir patikimu klientu verslo partneriams
- Mokytis iš konkurentų, verslo partnerių ir savo klaidų
- Sudaryti saugias ir patogias darbo sąlygas