VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ IEŠMELIAI SU ŽEMĖS RIEŠUTŲ PADAŽU
60 min
5-7


Ingredientai
Iešmeliams:
- 1 kg vištos krūtinėlės
- 200 g pievagrybių
- 1-2 cukinijų
- 1-2 raudonųjų svogūnų
- 1 virto kukurūzo
Marinatui:
- ½ stiklinės (125 ml) alyvuogių aliejaus
- ½ žaliosios citrinos sulčių
- 4 česnako skiltelių
- 2 arb. š. rūkytos paprikos
- 2 arb. š. džiovintų čiobrelių
- 2 arb. š. džiovintų raudonėlių
- 1 arb. š. druskos
- ½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žemės riešutų padažui:
- ½ stiklinės (125 g) švelnaus žemės riešutų sviesto
- ¼ stiklinės (60 ml) sojų padažo
- 3 valg. š. (60 g) „Daumantų“ originalaus skonio „Karališko“ pomidorų padažo
- 2 valg. š. sezamų sėklų aliejaus
- 2 valg. š. ryžių acto
- 2 valg. š. medaus
- ½ žaliosios citrinos sulčių
- ¼ arb. š. česnako miltelių
- ¼ arb. š. rūkytos paprikos
- žiupsnio kajeno paprikos
- vandens (nebūtinai)
Patiekti:
- šviežių salotų
- vyšninių pomidorų
- šviežių žalumynų
- tortilijų ar pitos duonelių
Gaminimas
1) Paruoškite vištieną ir daržoves. Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pievagrybius perpjaukite perpus, cukinijas supjaustykite griežinėliais, raudonuosius svogūnus – skiltelėmis. Virtą kukurūzą supjaustykite maždaug 2 cm griežinėliais.
2) Paruoškite marinatą. Visus marinatui skirtus ingredientus gerai išmaišykite.
3) Puse paruošto marinato užpilkite į dubenėlį sudėtus vištienos kubelius. Išmaišykite, sandariai uždenkite indelį, dėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis mažiausiai 30 minučių ar ilgiau.
4) Likusiu marinatu užpilkite į kitą dubenį sudėtas daržoves. Išmaišykite, sandariai uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis mažiausiai 30 minučių ar ilgiau.
5) Pasimarinavusią vištieną ir daržoves suverkite ant iešmelių. Kepkite kepsninėje ant grotelių, kol daržovės suminkštės, vištiena išorėje apskrus, o viduje liks sultinga ir minkšta. Kepimo laikas labai priklauso nuo ugnies stiprumo, todėl atidžiai stebėkite kepančius iešmelius.
6) Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus, išskyrus vandenį, sudėkite į dubenėlį ir išmaišykite šluotele iki visiškai vientisos masės. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek kambario temperatūros vandens, kol jis bus norimos tekstūros.
7) Patiekite. Vištienos ir daržovių iešmelius patiekite apšlakstę žemės riešutų padažu, su šviežiomis salotomis ir ant grotelių paskrudintomis tortilijomis ar pitos duonelėmis.