Visi receptai
Vištienos „bombos“ su bulvytėmis orkaitėje
Gaminimo trukmė
~ 1 val.
Porcijų skaičius
4 žmonėms

Žiūrėti video

Ingredientai
- 500 gramų vištienos filė
- 4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
- 4 šaukštai pomidorų padažo
- 1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
- 1 šaukštelis persilado prieskonių (česnako granulių ir džiovintų petražolių mišinys) pagal skonį druskos pagal skonį maltų juodųjų pipirųPADAŽUI:
- 2 šaukštai majonezo (naudojome Daumantų)
- 1 vienetas marinuotų agurkų
- 1 skiltelė česnako šiek tiek petražolių
- 2 šaukštai pomidorų padažo (naudojome Daumantų)
Padažui
- 2 šaukštai majonezo (naudojome Daumantų)
- 1 vienetas marinuotų agurkų
- 1 skiltelė česnako šiek tiek petražolių
- 2 šaukštai pomidorų padažo (naudojome Daumantų)
Gaminimo eiga
Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje – labai paprastą po tokią “bombą” paruošti kiekvienam svečiui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!
- Vištieną supjaustykite smulkesniais gabalėliais, išmaišykite su 4 šaukštais pomidorų padažo ir prieskoniais.
- Bulves nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, apiberkite pipirais.
- Pasiruoškite 4 folijos lapus: į kiekvieno vidurį dėkite bulvių, vištienos, ir dar truputį bulvių. Sandariai suvyniokite. Pakartokite su visomis porcijomis.
- Vištienos “bombas” sudėkite į gilesnę skardą, įpilkite ~2 cm karšto vandens ir kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Stebėkite kepimą, kai visas vanduo išgaruos, įpilkite dar virinto vandens. Kepimo pabaigoje galima praverti foliją, kad vištiena apskrustų.
- Padažui smulkiai sukapokite agurkėlį, išmaišykite su majonezu ir pomidorų padažu, trintu česnaku. Apiberkite šviežiomis petražolėmis. Skanaus!