Ingredientai
- 3 duonos riekelių
- 1 sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio
- aliejaus kepti
- rozmarino šakelės
- 5–6 marinuotų agurkėlių
- 100 g marinuotų daržovių pagal skonį
- saujelės mėgstamų salotų lapų
- 2 šaukštų „Daumantų“ WOW MAMA padažo „BBQ sauce classic“
- juodųjų pipirų
- druskos
- 3 šaukštų jūsų pasirinkto majonezo
Svogūnams:
- 2 svogūnų
- 1 šaukšto druskos
- 1 šaukštelio cukraus miltelių
- 1 šaukšto krakmolo
- 2 šaukštų miltų
- 1 šaukštelio saldžiųjų raudonųjų maltų paprikų
- 1 šaukštelio aitriųjų paprikų
- aliejaus gruzdinimui
Gaminimas
- Svogūnus supjaustykite žiedais. Paruoškite sūrų tirpalą iš vandens ir druskos. Užmerkite svogūnus tirpale pusvalandžiui. Tuo tarpu sumaišykite paprikas, persijotus miltus, krakmolą, cukraus miltelius.
- Svogūnų žiedus labai gerai nusausinkite ir apvoliokite miltų mišinyje. Kepkite mažomis porcijomis įkaitintame aliejuje. Išimkite ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
- Marinuotus agurkėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, sumaišykite su kitomis marinuotomis daržovėmis. Sausoje keptuvėje pakepinkite duonos riekeles, nuimkite ir atvėsinkite.
- Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite rozmarino šakelę, sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį ir apkepkite iki norimo iškepimo lygio. Didkepsnį palikite 5–6 minutėm pagulėti, po to supjaustykite plonomis riekelėmis. Jas sumaišykite su „Daumantų“ WOW MAMA padažu „BBQ sauce classic“, pagardinkite juodaisiais pipirais.
- Ant duonos riekelės dėkite truputį majonezo, po to salotų lapų, marinuotų daržovių, dar vieną pakepintą ir pateptą majonezu duonos riekelę, didkepsnio gabaliukus, traškius svogūnus ir uždenkite aptepta majonezu duonos riekele.