Visi receptai
Užkandiniai kamuoliukai su lašiša ir saulėje džiovintais pomidorais
Gaminimo trukmė
20 min.
Porcijų skaičius
9 žmonėms

Žiūrėti video

Ingredientai
- 200 gramų ryžių (lipniai virtų, geriausiai tinka skirti sušiams)
- 80 gramų sūdytos lašišų filė (ar šaltai rūkytos)
- 60 gramų majonezo (naudojome Daumantų Originalaus skonio)
- 40 gramų saulėje džiovintų pomidorų
- 3 vienetai krapų (šakelių, +trupučio papuošimui)
- 1 šaukštelis garstyčių (naudojome Daumantų Tradicines)
- 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- pagal skonį druskos
- pagal poreikį sezamo sėklų (apvoliojimui)
Gaminimas
Daili ir labai skani užkandėlė su lašiša ir ryžiais! Ruošti tinka tiek šaltai rūkyta, tiek sūdyta lašiša.
- Lašišą ir saulėje džiovintus pomidorus kuo smulkiau supjaustyti. Išmaišyti su ryžiais.
- Berti smulkintus krapus, dėti majonezo ir garstyčių, berti pipirų. Paragauti, ar patinka skonis, jei norisi sūriau ar pikantiškiau, dėti daugiau druskos ar garstyčių. Majonezo kiekis priklauso nuo ryžių lipnumo: lipnesniems reikės mažiau, biresniems – kiek daugiau majonezo. Masė turi būti ne sausa, bet lipnoka.
- Išmaišyti ir palikti apie 10 minučių pastovėti šaldytuve, kad masė šiek tiek sutvirtėtų, ryžiai sugertų padažo.
- Iš ryžių masės formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, apvolioti sezamo sėklose ir vėl dėti į šaldytuvą sutvirtėti bent pusvalandžiui.