SUMUŠTINIAI SU ANT GROTELIŲ KEPTA JAUTIENA
15 Min
5 porcijos


Ingredientai
Marinatui:
- 250 g jautienos nugarinės
- 2 česnako skiltelės
- 1 šaukštas smulkintų rozmarinų
- 1 šaukštas džiovintų raudonėlių
- 2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
- 2 šaukšteliai balzaminio acto padažo
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis druskos
- dosnus žiupsnis maltų juodųjų pipirų
Įdarui
- kelios marinuotos keptos paprikos
- kelios petražolių šakelės
- salotų lapų, bazilikų lapelių
- Daumantų Karališko pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais
- šviesios duonos riekelių
Gaminimas
1)Padažui česnakus išspauskite ir sumaišykite su visais padažui skirtas ingredientais.
2)Mėsą įdėkite į dubenį, užpilkite padažu, išmaišykite. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve kelias valandas, geriausia pernakt.
3)Paprikas susmulkinkite ir sumaišykite su smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
4)Mėsą kepkite ant įkaitusių grotelių arba keptuvėje su grotelėmis po 4-5 min. iš abiejų pusių.
Iškelkite, padėkite į lėkštę ir prieš pjaustydami palikite 5 min.
5)Duoną paskrudinkite ant grotelių, pusę riekelių aptepkite pomidorų padažu, dėkite plonomis riekelėmis pjaustytos jautienos, paprikų, salotų lapų, bazilikų, apvožkite likusiomis riekelėmis.
Sumuštinius patiekite šiltus.