Visi receptai
Sluoksniuotos salotos su lašiša, avokadais ir varške
Gaminimo trukmė
20 min.
Porcijų skaičius
4 žmonėms

Žiūrėti video

Ingredientai
- 4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
- 180 gramų sūdytos lašišos (arba šaltai rūkytos)
- 180 gramų varškės 9% (naudojome drėgnesnę, iš kvadratinių pakelių)
- 180 gramų fermentinio sūrio
- 180 gramų majonezo (naudojome „Daumantų“ karališko, originalaus skonio)
- 2 vienetai avokadų (nedidelių)
- 1 vienetas rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
- 1 pundelis krapų (arba svogūno laiškų)
- 0.5 vieneto citrinų
Gaminimas
- Kiaušinius ir sūrį atskirai sutarkuoti burokine tarka.
- Lašišą supjaustyti smulkiais kubeliais.
- Avokadus perpjauti perpus, išimti kaulą, išskobti minkštimą ir supjaustyti nedideliais kubeliais (~1*1 cm kubeliais), apšlakstyti citrinos sultimis.
- Svogūną smulkiai sukapoti.
- Į lėkštę statyti nusegamą torto formos žiedą (18-20 cm skersmens).
- Sluoksniuoti salotas į lėkštę: pusė kiaušinių, pusė sūrio, aptepti trupučiu majonezo, tuomet lašiša, svogūnai, avokadai, patrupinti varškę, likę kiaušiniai, likęs sūris, aptepti trupučiu majonezo.
- Smulkiai sukapoti žalumynus ir pabarstyti salotas. Palikti 1-2 valandoms šaldytuve.
- Prieš patiekiant, aštriu peiliu perbraukti tarp formos žiedo ir salotų, nuimti žiedą.