LIPNŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI SU BARBEKIU PADAŽU IR MEDUMI
55-65 min
4-5 porcijos


Ingredientai
Reikės:
- 1 kg vištienos sparnelių petelių
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 arb. š. džiovintų česnakų miltelių
- 1 arb. š. druskos
- ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
- ½ arb. š. rūkytos paprikos miltelių
- ¼ arb. š. kajeno pipirų
BBQ padažui:
- 1 pakuotės (280 g) Daumantų WOW MAMA BBQ Black Garlic padažo
- 1/3 stiklinės (120 g) medaus
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 50 g sviesto
Papuošimui:
- šviežių žalumynų
Gaminimas
1) Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2) Vištos sparnelius gerai perplaukite šaltu tekančiu vandeniu, kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir sudėkite į dubenį. Į tą patį dubenį supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus prieskonius. Vištos sparnelius gerai ištrinkite aliejaus ir prieskonių mišiniu, kad tolygiai juo pasidengtų iš visų pusių. Marinuokite šaldytuve uždarame indelyje 1-2 valandas.
3) Pasimarinavusius sparnelius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol sparneliai gražiai apskrus, bus visiškai iškepę ir traškūs. Kepimo laiko viduryje juos apverskite ir kepkite toliau.
4) Paruoškite BBQ padažą. Barbekiu padažą, medų ir pomidorų padažą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol pradės burbuliuoti. Leiskite pavirti porą minučių. Tuomet sudėkite sviestą ir įmaišykite, kol šis ištirps ir padažas ims žvilgėti. Nuimkite nuo ugnies, atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
5)Vištos sparneliams iškepus, išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir nustatykite kaitinimą iš viršaus ir orkaitės kepimo režimą „grill“.
6) Sparnelius perkelkite į didelį karščiui atsparų dubenį, apipilkite paruoštu BBQ padažu ir išmaišykite, stengdamiesi, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų padažu. Išdėliokite atgal ant kepimo skardos ir grąžinkite į orkaitę. Likusį padažą supilkite į dubenėlį ir atidėkite į šalį – vėliau patiekite jį su paruoštais lipniais sparneliais.
7) Kepkite sparnelius vos kelias minutes – vos tik padažas pradės karamelizuotis ir sparneliai taps tamsiai gintarinės spalvos, išimkite iš orkaitės.
8) Lipnius vištienos sparnelius apibarstykite šviežiais žalumynais ir patiekite nedelsiant.