SŪRIU APKEPTOS ČESNAKINĖS BULVYTĖS SU ŠONINE
60 min
3-4 porcijos


Ingredientai
Bulvytėms:
- 1 kg mažų bulvyčių (baby potatoes)
- ¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
- 2-3 česnako skiltelių
- 2 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarinų)
- ½ arb. š. druskos
- ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
Ant viršaus:
- 2/3 stiklinės (155 g) majonezinio „Daumantų“ WOW MAMA padažas „Garlic“
- 125 g čederio sūrio
- 125 g mocarelos sūrio
- 100 g šaltai rūkytos šoninės
Patiekti:
ryšelio šviežių žalumynų (rozmarinų, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų ar petražolių)
Gaminimas
1) Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2) Bulvytes gerai nuplaukite, nušveiskite ir perpjaukite perpus arba į keturias dalis (skiltelėmis). Suberkite į dubenį, ten pat supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite česnakus, suberkite prieskonines žoleles, druską ir grūstus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad visi bulvių gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
3) Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bulvytės bus minkštos ir iškepusios, gražiai apskrudusios. Viduryje kepimo pamaišykite ir apverskite, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių.
4) Kol bulvės kepa, sutarkuokite sūrius. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol išskirs riebalus ir apskrus.
5) Iškepusias bulvytes perdėkite į šiek tiek gilesnį kepimo indą. Tolygiai apšlakstykite majoneziniu padažu. Ant viršaus tolygiai apiberkite tarkuotu čederio sūriu, tarkuotą mocarela. Apiberkite paskrudintos šoninės kubeliais.
6) Dėkite atgal į orkaitę, nustatykite grill kepimo režimą, ir kepkite dar apie 5-7 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir skaniai apskrus.
7) Apiberkite smulkintais šviežiais žalumynais ir patiekite.