2 šaukštų „Daumantų“ gurmaniško majonezo su mangais
alyvuogių aliejaus kepti
druskos
pipirų
Gaminimas
Supjaustykite bulvytes smulkiais kubeliais, susmulkinkite česnaką, marinuotas aitriąsias paprikas, saulėje džiovintus pomidorus, mėlynąjį svogūną, kalendras. Bulves sudėkite į keptuvę su aliejumi, apskrudinkite, pabarstykite druska, pipirais ir sudėkite česnakus, viską kartu pakaitinkite ir apkepkite dar kelias minutes. Pačioje pabaigoje dėkite smulkintas paprikas, pomidorus, svogūnus ir kalendras, viską permaišykite, 1–2 min. pakaitinkite ir nukaiskite.
Sausai brandintos jautienos didkepsnį smulkiai sukapokite, kartu susmulkinkite ančiuvius, jei reikia – pasūdykite. Pagardinkite citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele, Vusterio padažu, įdėkite „Daumantų“ gurmaniško majonezo su mangais ir viską sumaišykite.
Sudėliokite patiekimo lėkštėje tartarą, bulvių pagardą ir salotų lapus.