

Ingredientai
- 250 g miltų
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukšteliai aguonų
- 1/2 šaukštelio druskos
- 3 šaukštai Daumantų Karališko majonezo
- 2-3 šaukštai šalto vandens
Įdarui
- 7 smidrai
- 1/2 nedidelio brokolio
- saujelė šaldytų žirnelių
- 3 šaukštai rikotos
- 2 šaukšteliai krapų
- kietojo sūrio pabarstyti
- 3 putpelių kiaušiniai
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
- Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir elektriniu plaktuvu su antgaliais tešlai maišyti išsukite į vientisą tešlą.
- Išverskite ją ant darbastalio ir išminkykite.
- Suspauskite į kamuolį, įsukite į maistinę plėvelę ir atidėkite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Užkaiskite du puodus vandens, pasūdykite, ugnį sumažinkite. Į vieną sudėkite brokolio žiedynus ir žirnelius. Apvirkite 5 min.
- Į kitą sudėkite smidrus (prieš tai nulaužę kietąsias stiebo dalis). Apvirkite 8 min.
- Daržoves išgriebkite.
- Rikotą sumaišykite su krapais, pasūdykite, įberkite pipirų.
- Tešlą iškočiokite į 30 cm skersmens lakštą. Įtieskite ją į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aptepkite rikota. Sukdami tešlą suformuokite pyrago kraštelius.
- Išdėliokite daržoves, pabarstykite sūriu.
- Kepkite 20-25 min., kol tešlos krašteliai pagels. Likus 5 min. iki baigiant kepti, pyragą ištraukite, šaukšteliu padarykite tris duobutes daržovėse ir įmuškite kiaušinius. Kepkite, kol iškeps baltymai. Pyragas skaniausias šiltas.