Visi receptai
Vištienos salotos su obuoliais ir porais
Gaminimo trukmė
20 min.
Porcijų skaičius
2 žmonėms

Žiūrėti video

Ingredientai
- 200 gramų rūkytos vištienos (virtos ar keptos)
- 1 vienetas obuolių (rūgštesnio)
- 80 gramų graikinių riešutų
- 50 gramų poro
- 3 vienetai krapų (šakelių + trupučio papuošimui)
- šiek tiek citrinų sulčių
Padažui
- 40 gramų majonezo (naudojome Daumantų su alyvuogių aliejumi)
- 40 gramų graikiško jogurto
- 1 šaukštelis garstyčių (naudojome Daumantų Tradicines)
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
Gaivios, greitai paruošiamos ir labai skanios salotos! SU užburiančiai traškiais riešutukais ir obuoliais. Jas galima ruošti su kepta, virta ar rūkyta vištiena.
- Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais.
- Riešutus sukapoti.
- Porą perpjauti išilgai perpus ir dar kartą perpus, supjaustyti siauromis juostelėmis.
- Obuolį perpjauti perpus, išimti sėklalizdžius ir perpjauti dar kartą perpus, supjaustyti kubeliais. Apšlakstyti citrinos sultimis, kad obuoliai nepatamsėtų.
- Krapus susmulkinti.
- Viską išmaišyti inde ir išdėlioti (arba dailiai sluoksniuoti) į neaukštas stiklines.
- Majonezą išmaišyti su graikišku jogurtu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Išdėlioti ant salotų. Papuošti krapais. Patiekti galima iš karto.