DEŠRAINIAI SU ŠONINE, ČEDERIU IR AVOKADAIS
25 min
4 porcijos


Ingredientai
4 dešrainių bandelių (naminių ar pirktinių)
4 pieniškų arba grill dešrelių
4 riekelių šoninės
4 valg. š. „Daumantų“ pomidorų padažo
4 arb. š. Dižono garstyčių
8 salotos lapų
2 avokadų
50 g čederio sūrio
¼ nedidelio raudono svogūno
skrudintos šoninės kubelių
šviežių petražolių
Patiekti:
keptų bulvyčių
mėgstamo padažo (pvz., majonezo–grietinės)
Gaminimas
1) Pieniškas arba grilio dešreles apsukite šoninės juostelėmis. Sutvirtinkite dantų krapštukais, kad kepdama šoninė nenukristų.
2) Dešrainių bandeles ir šonine apsuktas dešreles dėkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų ir kepkite, kartkartėmis apversdami, kol bandelės sušils, o dešrelės su šonine – gražiai apskrus. Jei neturite galimybės naudotis kepsnine, bandeles ir dešreles paskrudinti galite iki 210 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje: dešreles kepkite apie 15 minučių, o bandelėms pašildyti užteks vos poros minučių minučių.
3) Pašildytas dešrainių bandeles išilgai įpjaukite tiek, kad galėtumėte patogiai sudėti įdarą.
4) Bandelių vidų ištepkite pomidorų padažu ir garstyčiomis. Į kiekvieną bandelę dėkite po porą salotų lapų, po pusę plonomis riekelėmis supjaustyto avokado. Įdėkite paskrudintą dešrelę su šonine. Viršų apiberkite tarkuotu čederio sūriu (užbertas ant karštos dešrelės jis šiek tiek išsilydys), smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, skrudintos šoninės kubeliais ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.
5) Patiekite su keptomis bulvytėmis ir mėgstamu padažu.