VIENO INDO BBQ VIŠTIENOS, RYŽIŲ IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU SŪRIU
60 min
6 porcijos


Ingredientai
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 6 viščiukų šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
- žiupsnio druskos
- žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
- 1 pakuotės (280 g) „Daumantų“ WOW MAMA BBQ klasikinio padažo
- 1 svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 1 didesnės arba 2 vidutinio dydžio morkų
- 1 skardinės (340 g) konservuotų kukurūzų
- 1 skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių
- ¾ stiklinės (150 g) apvaliagrūdžių ryžių
- 3 stiklinių (750 ml) vištienos sultinio
- 125 g tarkuoto čederio
Patiekti:
- vyšninių pomidorų
- šviežių petražolių
- avokado
- žaliosios citrinos
Gaminimas
1) Didesniame puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite druska ir pipirais pagardintus šlaunelių mėsos gabalėlius ir apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus. Kepančius gabalėlius dosniai aptepkite barbekiu padažu (neturite sunaudoti jo viso – tik tiek, kad apteptumėte padažu vištieną iš visų pusių). Kol viena pusė kepa, aptepkite kitą pusę; tuomet apverskite ir aptepkite jau apkepusią pusę. Išimkite iš puodo (ar keptuvės), perkelkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2) Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir mažais kubeliais susmukintas morkas. Vis pamaišydami kepkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę. Suberkite lęšius, raudonąsias pupeles ir išmaišykite. Suberkite ryšius ir maišydami pakaitinkite porą minučių, kol ryžiai taps skaidrūs.
3) Supilkite vištienos sultinį, sudėkite likusį barbekiu padažą ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės. Sudėkite apkeptus vištienos gabalėlius, įsprauskite juos tarp ryžių. Uždenkite puodą (ar keptuvę) dangčiu ir kaitinkite apie 30 minučių, kol ryžiai sugers skystį, o vištiena bus visiškai iškepusi.
4) Ant viršaus suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartą uždenkite dangčiu – pakaitinkite tiek, kad sūris išsilydytų. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite su mėgstamais priedais. Puikiai tiks perpus perpjauti vyšniniai pomidorai, šviežios petražolės, riekelėmis pjaustytas avokadas ir žaliosios citrinos skiltelė.