KALAKUTIENA ĮDARYTOS SALDŽIOSIOS BULVĖS
1 val. 30 min.
4 porcijos


Ingredientai
- 4 vidutinio dydžio arba 2 didelių saldžiųjų bulvių (batatų)
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 500 g maltos kalakutienos
- 100 g špinatų
- žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- žiupsnio druskos
- 2–3 valg. š. Daumantų WOW MAMA majonezinio padažo CHIPOTLE
- 120 g mocarelos sūrio
- 50 g kietojo sūrio
- ryšelio šviežių petražolių
Gaminimas
1) Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2) Saldžiąsias bulves labai gerai nuplaukite, nušveiskite, bet nenuskuskite. Kiekvieną bulvę subadykite šakute ir ištepkite alyvuogių aliejumi. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min., priklausomai nuo dydžio, kol bulvės bus visiškai iškepusios ir minkštos.
3) Kol bulvės kepa, paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir pats skaidrus. Tuomet suberkite smulkiai kapotas česnakų skilteles ir maišydami pakepkite dar minutę.
4) Sudėkite maltą kalakutieną. Maišydami kepkite, kol mėsa taps šviesos spalvos ir bus iškepusi. Suberkite špinatų lapelius, išmaišykite ir pakepkite minutę, kol špinatai sukris, tačiau vis dar liks ryškiai žalios spalvos.
5) Nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite padažą. Atidėkite į šalį.
6) Bulvėms iškepus, jas šiek tiek atvėsinkite. Tuomet perpjaukite išilgai perpus į dvi dalis, šaukšteliu išskobkite vidų, palikdami bulvių puseles-laivelius. Išskobtas bulves šakute sugrūskite ir įmaišykite į kalakutienos įdarą.
7) Bulvių puseles pripildykite paruoštu įdaru. Apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir kietuoju sūriu.
8) Dėkite bulves atgal į iki 180 ᵒC temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
9)Apibarstykite kapotomis šviežiomis petražolėmis ir patiekite.