ALFO IVANAUSKO „TURBO“ SUMUŠTINIS SU JAUTIENA

daumantų žolė

Ingredientai

  • 3 duonos riekelių
  • 1 sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio
  • aliejaus kepti
  • rozmarino šakelės
  • 5–6 marinuotų agurkėlių
  • 100 g marinuotų daržovių pagal skonį
  • saujelės mėgstamų salotų lapų
  • 2 šaukštų „Daumantų“ WOW MAMA padažo „BBQ sauce classic“
  • juodųjų pipirų
  • druskos
  • 3 šaukštų jūsų pasirinkto majonezo

 

Svogūnams:

  • 2 svogūnų
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukštelio cukraus miltelių
  • 1 šaukšto krakmolo
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 šaukštelio saldžiųjų raudonųjų maltų paprikų
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų
  • aliejaus gruzdinimui

Gaminimas

  1. Svogūnus supjaustykite žiedais. Paruoškite sūrų tirpalą iš vandens ir druskos. Užmerkite svogūnus tirpale pusvalandžiui. Tuo tarpu sumaišykite paprikas, persijotus miltus, krakmolą, cukraus miltelius.
  2. Svogūnų žiedus labai gerai nusausinkite ir apvoliokite miltų mišinyje. Kepkite mažomis porcijomis įkaitintame aliejuje. Išimkite ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
  3. Marinuotus agurkėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, sumaišykite su kitomis marinuotomis daržovėmis. Sausoje keptuvėje pakepinkite duonos riekeles, nuimkite ir atvėsinkite.
  4. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite rozmarino šakelę, sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį ir apkepkite iki norimo iškepimo lygio. Didkepsnį palikite 5–6 minutėm pagulėti, po to supjaustykite plonomis riekelėmis. Jas sumaišykite su „Daumantų“ WOW MAMA padažu „BBQ sauce classic“, pagardinkite juodaisiais pipirais.
  5. Ant duonos riekelės dėkite truputį majonezo, po to salotų lapų, marinuotų daržovių, dar vieną pakepintą ir pateptą majonezu duonos riekelę, didkepsnio gabaliukus, traškius svogūnus ir uždenkite aptepta majonezu duonos riekele.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

ALFO IVANAUSKO SULTINGAS, NAMINIS KEBABAS

daumantų žolė

Ingredientai

  • tortilijų
  • 200 g triušienos juosmeninės dalies filė
  • ½ sultinio kubelio su petražolėmis
  • alyvuogių aliejaus
  • rūkytos paprikos miltelių
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 „Iceberg“ salotos
  • 1 morkos
  • 1 mėlynojo svogūno
  • ½ citrinos žievelės
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 agurko
  • 1 avokado
  • 1 saujos vyšninių pomidoriukų
  • 1 saujos konservuotų pupelių
  • „Daumantų“ WOW MAMA majonezinio padažo „Hamburger“
  • akmens druskos
  • juodųjų pipirų

Gaminimas

  1. Triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite gabaliukais. Į indelį įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite sultinio kubelį su petražolėmis ir išmaišykite. Į šį mišinį dėkite triušieną. Galite palaikyti ir pamarinuoti ilgiau arba gaminti iškart.
  2. Įtarkuokite česnako. Įberkite rūkytos paprikos, viską išmaišykite. Į indą dėkite supjaustytas salotas, morkas, pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Įtarkuokite citrinos žievelės. Įberkite akmens druskos, juodųjų pipirų, įspauskite citrinos sulčių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ir lengvai išmasažuokite rankomis, kad daržoves išskirtų savo sultis.
  3. Supjaustykite agurką pailgomis juostelėmis ir dėkite į salotas, viską išmaišykite. Į indelį dėkite smulkiai supjaustytą avokadą, jį lengvai patrinkite. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Berkite juodųjų pipirų ir druskos.
  4. Supjaustykite pomidorus. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepinkite triušienos gabaliukus ant didesnės kaitros.
  5. Ant lentelės dėkite kepimo popieriaus lakštą, tada tortiliją, aptepkite majoneziniu padažu „Hamburger“, dėkite triušieną, avokadą, pomidorus, pupeles, salotas. Tortiliją susukite. Tada ją susukite į kepimo popierių.
  6. Dėkite susuktus kebabus į sausą, įkaitusią keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Kepti galite ir sumuštinių keptuvėje arba elektriniame grilyje. Svarbu neperkepti, kad kebabo vidus sušiltų, bet neperkaistų.

 

ALFO PATARIMAI:

  • Kebabui ingredientus galite derinti pagal savo skonį.
  • Jei mėgstate aštriau, galite įdėti aitriųjų paprikų ar naudoti aštresnį padažą.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

ALFO IVANAUSKO GLAZŪRUOTI VEGETARIŠKI KUKULIAI SU DARŽOVĖMIS

daumantų žolė

Ingredientai

  • 100 g TALER traškučių su sūriu
  • 2 šaukštų „Daumantų“ WOW MAMA padažo „BBQ sauce classic“
  • 200 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio prieskonių mišinio su žolelėmis
  • įvairių šviežių daržovių patiekti

Gaminimas

  1. TALER traškučius su sūriu susmulkinkite smulkintuvu iki miltų. Suberkite juos į dubenį, taip pat dėkite prieskonius, kepimo miltelius, kietąjį sūrį. Baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Viską sumaišykite kartu ir formuokite graikinio riešuto dydžio kukuliukus. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–18 min.
  3. Išimkite, paglazūruokite kukulius WOW MAMA padažu „BBQ sauce classic“ ir šaukite į orkaitę dar 3–5 min. Paruoškite lėkštę su šviežiomis daržovėmis.
  4. Patiekite kukuliukus su daržovėmis.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

ALFO IVANAUSKO JAUTIENOS TARTARAS SU KEPTOMIS BULVYTĖMIS

daumantų žolė

Ingredientai

  • 6–8 mažų bulvyčių
  • 2–3 skiltelių česnako
  • 2–3 marinuotų aitriųjų paprikų
  • 2–3 saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 mėlynojo svogūno
  • ryšelio kalendros
  • sausai brandintos jautienos didkepsnio
  • 3–4 ančiuvių filė
  • 1 citrinos, 10–20 ml Vusterio padažo
  • 2 šaukštų „Daumantų“ gurmaniško majonezo su mangais
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas

  1. Supjaustykite bulvytes smulkiais kubeliais, susmulkinkite česnaką, marinuotas aitriąsias paprikas, saulėje džiovintus pomidorus, mėlynąjį svogūną, kalendras. Bulves sudėkite į keptuvę su aliejumi, apskrudinkite, pabarstykite druska, pipirais ir sudėkite česnakus, viską kartu pakaitinkite ir apkepkite dar kelias minutes. Pačioje pabaigoje dėkite smulkintas paprikas, pomidorus, svogūnus ir kalendras, viską permaišykite, 1–2 min. pakaitinkite ir nukaiskite.
  2. Sausai brandintos jautienos didkepsnį smulkiai sukapokite, kartu susmulkinkite ančiuvius, jei reikia – pasūdykite. Pagardinkite citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele, Vusterio padažu, įdėkite „Daumantų“ gurmaniško majonezo su mangais ir viską sumaišykite.
  3. Sudėliokite patiekimo lėkštėje tartarą, bulvių pagardą ir salotų lapus.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

ALFO IVANAUSKO ORIGINALIAI ĮDARYTI KIAUŠINIAI

daumantų žolė

Ingredientai

  • 2 kupinų šaukštų juodosios arbatos
  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • 3–4 puselių džiovintų pomidorų aliejuje
  • 150 g  krilio užtepėlės
  • WOW MAMA padažo „Light Mustard“
  • Citrinos žievelės
  • Ryšelio petražolių arba kalendrų
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas

1. Pagaminkite labai stiprų juodosios arbatos nuovirą. Kietai virtus kiaušinius padaužykite, kad lukštas visur būtų suskilęs. Dėkite kiaušinius į arbatos nuovirą ir laikykite ne mažiau nei 2 val. – kuo ilgiau laikysite, tuo bus intensyvesnė spalva.

2. Džiovintus pomidorus smulkiai supjaustykite.

3. Padažytus kiaušinius nulupkite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų kartu su trupučiu baltymo. Trynius ir baltymo likučius sutrinkite šakute. Įdėkite  krilio užtepėlę, WOW MAMA padažą „Light Mustard“, užtarkuokite citrinos žievelės, įdėkite smulkintų petražolių arba kalendrų. Suberkite džiovintus pomidorus.

4. Visą masę sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir įdarykite ja kiaušinius.

5. Įdarytus kiaušinius dar pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Puoškite prieskoninėmis žolelėmis.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

ALFO IVANAUSKO AZIJIETIŠKU STILIUMI RUOŠTOS SALOTOS SU KOLDŪNAIS

daumantų žolė

Ingredientai

  • Saujos neutralaus skonio salotų lapų (romaninių)
  • 1 morkos
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • ½ raudonosios paprikos
  • ½ vid. dydžio pankolio
  • 1 raudonojo svogūno
  • 150 g šaldytų sojos pupelių
  • 300 g GYOZA koldūnų su vištiena ir grybais
  • Aliejaus (kepti)

 

Padažui:

  • 2 šaukštų WOW MAMA padažo „Sweet Asia Sauce“
  • 1 cm dydžio gabaliuko nuvalytos imbiero šaknies
  • 1 apelsino

Gaminimas

1. Padažui supilkite WOW MAMA padažą „Sweet Asia Sauce“ į dubenėlį, patarkuokite imbiero bei apelsino žievelės ir įspauskite apelsino sulčių.

2. Į kitą dubenį sudėkite pasmulkintus salotų lapus. Morką ir agurkus supjaustykite pailgomis plonomis riekelėmis, papriką – plonomis pailgomis juostelėmis. Supjaustykite plonai pankolį ir raudonąjį svogūną.

3. Visas daržoves sudėkite ant salotų lapų atskiromis krūvelėmis, nemaišykite. Šaldytas sojos pupeles atšildykite, perplaukite verdančiu vandeniu ir taip pat sudėkite į dubenėlį.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakaitinkite. Sudėkite GYOZA koldūnus su vištiena ir grybais, uždenkite keptuvę. Kepkite 2–3 min., kol apskrus. Įpilkite į keptuvę su koldūnais apie 100 ml vandens, uždenkite ir garinkite dar apie 3–4 min.

5. Užpilkite padažu salotas, ant viršaus išdėliokite pagamintus koldūnus.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

ALFO IVANAUSKO ĮDARYTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ

daumantų žolė

Ingredientai

Įdarui:

2–3 didelių česnako skiltelių

4–5 marinuotų agurkėlių 

Didelio ryšelio kalendrų

3 šaukštų WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“

 

1 vištienos krūtinėlės (~150 g)

2–3  avietinių pomidorų

Aliejaus (kepti)

Akmens druskos

Juodųjų pipirų 

 

Glajui:

3 šaukštų WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“

30 ml kavos

 

Baziliko lapelių (patiekti)

Paplotėlių duonos, tortilijų arba lavašo (patiekti)

Gaminimas

1) Paruoškite įdarą: česnaką sukapokite, plonai supjaustykite marinuotus agurkėlius, smulkiai supjaustykite kalendras. Sudėkite 2 šaukštus „Daumantų“ „WOW MAMA“ BBQ padažo „Black Garlic“ ir viską gerai išmaišykite.
2) Krūtinėlėje įpjaukite „kišenę“ ir į ją sudėkite įdarą. Susmeikite mediniais iešmeliais. Dėkite ant grotelių ir kepkite 5 min.
3) Avietinius pomidorus perpjaukite pusiau arba jei pomidoras didelis – storais griežinėliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite akmens druska ir  juodaisiais pipirais. Dėkite ant grotelių kartu su vištiena ir kepkite.
4) Glajui sumaišykite kepsnių padažą ir espresą. Juo patepkite vištienos krūtinėlę ir pomidorus maždaug 5 min. prieš baigiant kepti.
5) Iškepusią krūtinėlę patiekite su pomidorais, duona, pabarstykite baziliko lapeliais.

• Į įdarą galite įdėti kietojo sūrio.
• Iešmelius išmirkykite vandenyje 20–30 min.
• Pomidorus naudokite tokius, kokie jums patinka: avietinius, slyvinius, vynuoginius, kokteilinius.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

DEŠRAINIAI SU ŠONINE, ČEDERIU IR AVOKADAIS

daumantų žolė

Ingredientai

4 dešrainių bandelių (naminių ar pirktinių) 

4 pieniškų arba grill dešrelių 

4 riekelių šoninės 

4 valg. š. „Daumantų“ pomidorų padažo 

4 arb. š. Dižono garstyčių 

8 salotos lapų 

2 avokadų 

50 g čederio sūrio 

¼ nedidelio raudono svogūno 

skrudintos šoninės kubelių 

šviežių petražolių 

 

Patiekti:  

keptų bulvyčių 

mėgstamo padažo (pvz., majonezogrietinės) 

Gaminimas

1) Pieniškas arba grill dešreles apsukite šoninės juostelėmis. Sutvirtinkite dantų krapštukais, kad kepdama šoninė nenukristų.

2) Dešrainių bandeles ir šonine apsuktas dešreles dėkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų ir kepkite, kartkartėmis apversdami, kol bandelės sušils, o dešrelės su šonine – gražiai apskrus. Jei neturite galimybės naudotis kepsnine, bandeles ir dešreles paskrudinti galite iki 210 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje: dešreles kepkite apie 15 minučių, o bandelėms pašildyti užteks vos poros minučių minučių.

3) Pašildytas dešrainių bandeles išilgai įpjaukite tiek, kad galėtumėte patogiai sudėti įdarą.

4) Bandelių vidų ištepkite pomidorų padažu ir garstyčiomis. Į kiekvieną bandelę dėkite po porą salotų lapų, po pusę plonomis riekelėmis supjaustyto avokado. Įdėkite paskrudintą dešrelę su šonine. Viršų apiberkite tarkuotu čederio sūriu (užbertas ant karštos dešrelės jis šiek tiek išsilydys), smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, skrudintos šoninės kubeliais ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.

5) Patiekite su keptomis bulvytėmis ir mėgstamu padažu.

Receptą paruošė Saulėta virtuvė

ALFO IVANAUSKO BRANDINTOS JAUTIENOS ŠAŠLYKAI

daumantų žolė

Ingredientai

1 vid. dydžio svogūno
1 šaukšto baltojo vyno acto
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų
Akmens druskos
2–3 slyvų
2 šaukštų WOW MAMA padažo „BBQ Classic“
1 sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko
Mėgstamų žolelių (patiekti)

Gaminimas

1) Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, užpilkite baltojo vyno actu, šaukštu alyvuogių aliejaus, užberkite juodųjų pipirų ir akmens druskos. Permaišykite ir trumpam atidėkite.
2) Slyvas supjaustykite pusiau, išimkite kauliukus, pašlakstykite aliejumi, druska ir dėkite ant grotelių. Iškeptas slyvas sumaišykite su svogūnais.
3) WOW MAMA padažą „BBQ Classic“ sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, šiuo glajumi patepkite sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyką ir dėkite jį ant grotelių. Kepkite apie 7 min., kartkartėmis apversdami ir patepdami glajumi.
4) Iškepusį šašlyką patiekite su svogūnų ir slyvų garnyru. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

CUKINIJŲ SUKTINUKAI SU RIKOTOS SŪRIU IR KALAKUTIENA

daumantų žolė

Ingredientai

Suktinukams:

  • 1-2 mažų cukinijų
  • 125 g rikotos sūrio
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • ¼ stiklinės (55 g) pesto padažo
  • 1 labai mažo kiaušinio

Kalakutienos ir pomidorų padažui:

  • 2 valg. š. kokosų aliejaus
  • 300 g kalakutų petukų mėsos faršas
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • ½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ pomidorų padažo „Karališkas“
  • 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
  • žiupsnio kajeno pipirų

Viršui:

  • 100 g mocarelos sūrio
  • šviežių prieskoninių žolelių

Gaminimas

1) Paruoškite cukinijų suktinukus. Cukinijas pjaustykle (ar aštriu peiliu) supjaustykite plonomis juostelėmis per visą ilgį. Juosteles išdėliokite ant popierinių rankšluosčių ir apiberkite žiupsniu druskos. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol cukinijos išskirs sultis; tuomet jas nusausinkite su dar keliais popieriniais rankšluosčiais.

2) Dubenėlyje sumaišykite rikotą, tarkuotą kietąjį sūrį, smulkintus špinatus, pesto padažą ir kiaušinį. Išmaišykite iki vientisos masės.

3) Imkite po dvi cukinijų juosteles ir padėkite šalia viena kitos taip, kad šiek tiek prasikeistų (taip turėsite platesnį cukinijų suktinuką). Ant vieno krašto dėkite šaukštą įdaro ir susukite į suktinuką. Taip paruoškite visus suktinukus. Atidėkite į šalį.

4) Paruoškite kalakutienos ir pomidorų padažą. Įkaitinkite keptuvę (geriausia tokią, kurią vėliau galėsite dėti į orkaitę) virš vidutinio dydžio ugnies. Sudėkite kokosų aliejų, palaukite, kol ištirps. Sudėkite kalakutienos faršą, smulkiai kapotą svogūną ir česnakus. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol mėsa pabals, o svogūnai bus suminkštėję.

5) Supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, pomidorų padažą ir prieskonius. Leiskite lėtai virti kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.

6) Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

7) Į keptuvę su paruoštu padažu, ant jo viršaus, išdėliokite cukinijų suktinukus. Šaukštu įtaisykite juos šiek tiek giliau į padažą. Viršų apiberkite plėšytu mocarelos sūriu.

8) Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol cukinijos suminkštės, jų įdaras iškeps ir sūris išsilydys.

9) Apiberkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite nedelsiant.

Receptą paruošė „Saulėta Virtuvė“.