ALFO IVANAUSKO ORIGINALIAI ĮDARYTI KIAUŠINIAI

daumantų žolė

Ingredientai

  • 2 kupinų šaukštų juodosios arbatos
  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • 3–4 puselių džiovintų pomidorų aliejuje
  • 150 g  krilio užtepėlės
  • WOW MAMA padažo „Light Mustard“
  • Citrinos žievelės
  • Ryšelio petražolių arba kalendrų
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas

1. Pagaminkite labai stiprų juodosios arbatos nuovirą. Kietai virtus kiaušinius padaužykite, kad lukštas visur būtų suskilęs. Dėkite kiaušinius į arbatos nuovirą ir laikykite ne mažiau nei 2 val. – kuo ilgiau laikysite, tuo bus intensyvesnė spalva.

2. Džiovintus pomidorus smulkiai supjaustykite.

3. Padažytus kiaušinius nulupkite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite vidų kartu su trupučiu baltymo. Trynius ir baltymo likučius sutrinkite šakute. Įdėkite  krilio užtepėlę, WOW MAMA padažą „Light Mustard“, užtarkuokite citrinos žievelės, įdėkite smulkintų petražolių arba kalendrų. Suberkite džiovintus pomidorus.

4. Visą masę sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir įdarykite ja kiaušinius.

5. Įdarytus kiaušinius dar pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Puoškite prieskoninėmis žolelėmis.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

ALFO IVANAUSKO AZIJIETIŠKU STILIUMI RUOŠTOS SALOTOS SU KOLDŪNAIS

daumantų žolė

Ingredientai

  • Saujos neutralaus skonio salotų lapų (romaninių)
  • 1 morkos
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • ½ raudonosios paprikos
  • ½ vid. dydžio pankolio
  • 1 raudonojo svogūno
  • 150 g šaldytų sojos pupelių
  • 300 g GYOZA koldūnų su vištiena ir grybais
  • Aliejaus (kepti)

 

Padažui:

  • 2 šaukštų WOW MAMA padažo „Sweet Asia Sauce“
  • 1 cm dydžio gabaliuko nuvalytos imbiero šaknies
  • 1 apelsino

Gaminimas

1. Padažui supilkite WOW MAMA padažą „Sweet Asia Sauce“ į dubenėlį, patarkuokite imbiero bei apelsino žievelės ir įspauskite apelsino sulčių.

2. Į kitą dubenį sudėkite pasmulkintus salotų lapus. Morką ir agurkus supjaustykite pailgomis plonomis riekelėmis, papriką – plonomis pailgomis juostelėmis. Supjaustykite plonai pankolį ir raudonąjį svogūną.

3. Visas daržoves sudėkite ant salotų lapų atskiromis krūvelėmis, nemaišykite. Šaldytas sojos pupeles atšildykite, perplaukite verdančiu vandeniu ir taip pat sudėkite į dubenėlį.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakaitinkite. Sudėkite GYOZA koldūnus su vištiena ir grybais, uždenkite keptuvę. Kepkite 2–3 min., kol apskrus. Įpilkite į keptuvę su koldūnais apie 100 ml vandens, uždenkite ir garinkite dar apie 3–4 min.

5. Užpilkite padažu salotas, ant viršaus išdėliokite pagamintus koldūnus.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

ALFO IVANAUSKO ĮDARYTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ

daumantų žolė

Ingredientai

Įdarui:

2–3 didelių česnako skiltelių

4–5 marinuotų agurkėlių 

Didelio ryšelio kalendrų

3 šaukštų WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“

 

1 vištienos krūtinėlės (~150 g)

2–3  avietinių pomidorų

Aliejaus (kepti)

Akmens druskos

Juodųjų pipirų 

 

Glajui:

3 šaukštų WOW MAMA kepsnių padažo „BBQ Sauce Black Garlic“

30 ml kavos

 

Baziliko lapelių (patiekti)

Paplotėlių duonos, tortilijų arba lavašo (patiekti)

Gaminimas

1) Paruoškite įdarą: česnaką sukapokite, plonai supjaustykite marinuotus agurkėlius, smulkiai supjaustykite kalendras. Sudėkite 2 šaukštus „Daumantų“ „WOW MAMA“ BBQ padažo „Black Garlic“ ir viską gerai išmaišykite.
2) Krūtinėlėje įpjaukite „kišenę“ ir į ją sudėkite įdarą. Susmeikite mediniais iešmeliais. Dėkite ant grotelių ir kepkite 5 min.
3) Avietinius pomidorus perpjaukite pusiau arba jei pomidoras didelis – storais griežinėliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite akmens druska ir  juodaisiais pipirais. Dėkite ant grotelių kartu su vištiena ir kepkite.
4) Glajui sumaišykite kepsnių padažą ir espresą. Juo patepkite vištienos krūtinėlę ir pomidorus maždaug 5 min. prieš baigiant kepti.
5) Iškepusią krūtinėlę patiekite su pomidorais, duona, pabarstykite baziliko lapeliais.

• Į įdarą galite įdėti kietojo sūrio.
• Iešmelius išmirkykite vandenyje 20–30 min.
• Pomidorus naudokite tokius, kokie jums patinka: avietinius, slyvinius, vynuoginius, kokteilinius.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

DEŠRAINIAI SU ŠONINE, ČEDERIU IR AVOKADAIS

daumantų žolė

Ingredientai

4 dešrainių bandelių (naminių ar pirktinių) 

4 pieniškų arba grill dešrelių 

4 riekelių šoninės 

4 valg. š. „Daumantų“ pomidorų padažo 

4 arb. š. Dižono garstyčių 

8 salotos lapų 

2 avokadų 

50 g čederio sūrio 

¼ nedidelio raudono svogūno 

skrudintos šoninės kubelių 

šviežių petražolių 

 

Patiekti:  

keptų bulvyčių 

mėgstamo padažo (pvz., majonezogrietinės) 

Gaminimas

1) Pieniškas arba grill dešreles apsukite šoninės juostelėmis. Sutvirtinkite dantų krapštukais, kad kepdama šoninė nenukristų.

2) Dešrainių bandeles ir šonine apsuktas dešreles dėkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų ir kepkite, kartkartėmis apversdami, kol bandelės sušils, o dešrelės su šonine – gražiai apskrus. Jei neturite galimybės naudotis kepsnine, bandeles ir dešreles paskrudinti galite iki 210 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje: dešreles kepkite apie 15 minučių, o bandelėms pašildyti užteks vos poros minučių minučių.

3) Pašildytas dešrainių bandeles išilgai įpjaukite tiek, kad galėtumėte patogiai sudėti įdarą.

4) Bandelių vidų ištepkite pomidorų padažu ir garstyčiomis. Į kiekvieną bandelę dėkite po porą salotų lapų, po pusę plonomis riekelėmis supjaustyto avokado. Įdėkite paskrudintą dešrelę su šonine. Viršų apiberkite tarkuotu čederio sūriu (užbertas ant karštos dešrelės jis šiek tiek išsilydys), smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, skrudintos šoninės kubeliais ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.

5) Patiekite su keptomis bulvytėmis ir mėgstamu padažu.

Receptą paruošė Saulėta virtuvė

ALFO IVANAUSKO BRANDINTOS JAUTIENOS ŠAŠLYKAI

daumantų žolė

Ingredientai

1 vid. dydžio svogūno
1 šaukšto baltojo vyno acto
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų
Akmens druskos
2–3 slyvų
2 šaukštų WOW MAMA padažo „BBQ Classic“
1 sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyko
Mėgstamų žolelių (patiekti)

Gaminimas

1) Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, užpilkite baltojo vyno actu, šaukštu alyvuogių aliejaus, užberkite juodųjų pipirų ir akmens druskos. Permaišykite ir trumpam atidėkite.
2) Slyvas supjaustykite pusiau, išimkite kauliukus, pašlakstykite aliejumi, druska ir dėkite ant grotelių. Iškeptas slyvas sumaišykite su svogūnais.
3) WOW MAMA padažą „BBQ Classic“ sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, šiuo glajumi patepkite sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyką ir dėkite jį ant grotelių. Kepkite apie 7 min., kartkartėmis apversdami ir patepdami glajumi.
4) Iškepusį šašlyką patiekite su svogūnų ir slyvų garnyru. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Receptą paruošė Alfas Ivanauskas.

CUKINIJŲ SUKTINUKAI SU RIKOTOS SŪRIU IR KALAKUTIENA

daumantų žolė

Ingredientai

Suktinukams:

  • 1-2 mažų cukinijų
  • 125 g rikotos sūrio
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • ¼ stiklinės (55 g) pesto padažo
  • 1 labai mažo kiaušinio

Kalakutienos ir pomidorų padažui:

  • 2 valg. š. kokosų aliejaus
  • 300 g kalakutų petukų mėsos faršas
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • ½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ pomidorų padažo „Karališkas“
  • 1 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
  • žiupsnio kajeno pipirų

Viršui:

  • 100 g mocarelos sūrio
  • šviežių prieskoninių žolelių

Gaminimas

1) Paruoškite cukinijų suktinukus. Cukinijas pjaustykle (ar aštriu peiliu) supjaustykite plonomis juostelėmis per visą ilgį. Juosteles išdėliokite ant popierinių rankšluosčių ir apiberkite žiupsniu druskos. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol cukinijos išskirs sultis; tuomet jas nusausinkite su dar keliais popieriniais rankšluosčiais.

2) Dubenėlyje sumaišykite rikotą, tarkuotą kietąjį sūrį, smulkintus špinatus, pesto padažą ir kiaušinį. Išmaišykite iki vientisos masės.

3) Imkite po dvi cukinijų juosteles ir padėkite šalia viena kitos taip, kad šiek tiek prasikeistų (taip turėsite platesnį cukinijų suktinuką). Ant vieno krašto dėkite šaukštą įdaro ir susukite į suktinuką. Taip paruoškite visus suktinukus. Atidėkite į šalį.

4) Paruoškite kalakutienos ir pomidorų padažą. Įkaitinkite keptuvę (geriausia tokią, kurią vėliau galėsite dėti į orkaitę) virš vidutinio dydžio ugnies. Sudėkite kokosų aliejų, palaukite, kol ištirps. Sudėkite kalakutienos faršą, smulkiai kapotą svogūną ir česnakus. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol mėsa pabals, o svogūnai bus suminkštėję.

5) Supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, pomidorų padažą ir prieskonius. Leiskite lėtai virti kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.

6) Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

7) Į keptuvę su paruoštu padažu, ant jo viršaus, išdėliokite cukinijų suktinukus. Šaukštu įtaisykite juos šiek tiek giliau į padažą. Viršų apiberkite plėšytu mocarelos sūriu.

8) Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol cukinijos suminkštės, jų įdaras iškeps ir sūris išsilydys.

9) Apiberkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite nedelsiant.

Receptą paruošė „Saulėta Virtuvė“.

VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ IEŠMELIAI SU ŽEMĖS RIEŠUTŲ PADAŽU

daumantų žolė

Ingredientai

Iešmeliams:  

  • 1 kg vištos krūtinėlės 
  • 200 g pievagrybių 
  • 1-2 cukinijų 
  • 1-2 raudonųjų svogūnų 
  • 1 virto kukurūzo 

 

Marinatui:  

  • ½ stiklinės (125 ml) alyvuogių aliejaus 
  • ½ žaliosios citrinos sulčių 
  • 4 česnako skiltelių 
  • 2 arb. š. rūkytos paprikos 
  • 2 arb. š. džiovintų čiobrelių 
  • 2 arb. š. džiovintų raudonėlių 
  • 1 arb. š. druskos 
  • ½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų 

 

Žemės riešutų padažui:  

  • ½ stiklinės (125 g) švelnaus žemės riešutų sviesto 
  • ¼ stiklinės (60 ml) sojų padažo 
  • 3 valg. š. (60 g) „Daumantų“ originalaus skonio „Karališko“ pomidorų padažo 
  • 2 valg. š. sezamų sėklų aliejaus 
  • 2 valg. š. ryžių acto 
  • 2 valg. š. medaus 
  • ½ žaliosios citrinos sulčių 
  • ¼ arb. š. česnako miltelių 
  • ¼ arb. š. rūkytos paprikos 
  • žiupsnio kajeno paprikos 
  • vandens (nebūtinai) 

 

Patiekti:  

  • šviežių salotų 
  • vyšninių pomidorų 
  • šviežių žalumynų 
  • tortilijų ar pitos duonelių 

Gaminimas

1) Paruoškite vištieną ir daržoves. Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pievagrybius perpjaukite perpus, cukinijas supjaustykite griežinėliais, raudonuosius svogūnus – skiltelėmis. Virtą kukurūzą supjaustykite maždaug 2 cm griežinėliais.

2) Paruoškite marinatą. Visus marinatui skirtus ingredientus gerai išmaišykite.

3) Puse paruošto marinato užpilkite į dubenėlį sudėtus vištienos kubelius. Išmaišykite, sandariai uždenkite indelį, dėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis mažiausiai 30 minučių ar ilgiau.

4) Likusiu marinatu užpilkite į kitą dubenį sudėtas daržoves. Išmaišykite, sandariai uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis mažiausiai 30 minučių ar ilgiau.

5) Pasimarinavusią vištieną ir daržoves suverkite ant iešmelių. Kepkite kepsninėje ant grotelių, kol daržovės suminkštės, vištiena išorėje apskrus, o viduje liks sultinga ir minkšta. Kepimo laikas labai priklauso nuo ugnies stiprumo, todėl atidžiai stebėkite kepančius iešmelius.

6) Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus, išskyrus vandenį, sudėkite į dubenėlį ir išmaišykite šluotele iki visiškai vientisos masės. Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek kambario temperatūros vandens, kol jis bus norimos tekstūros.

7) Patiekite. Vištienos ir daržovių iešmelius patiekite apšlakstę žemės riešutų padažu, su šviežiomis salotomis ir ant grotelių paskrudintomis tortilijomis ar pitos duonelėmis.

Receptą paruošė „Saulėta Virtuvė“.

MIELINIAI SUKTINUKAI SU TRIJŲ RŪŠIŲ SŪRIO IR ŠPINATŲ ĮDARU

daumantų žolė

Ingredientai

Tešlai:

  • 2/3 stiklinės (165 ml) pieno
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 pakelio (7 g) sausų mielių
  • 3 ½ stiklinės (490 g) kvietinių miltų
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių)
  • 2 kiaušinių
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 arb. š. aliejaus dubens ištepimui

 

Įdarui:

  • 250 g rikotos sūrio
  • 1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių)
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 didelio svogūno
  • 250 g mocarelos sūrio
  • 100 g kietojo sūrio
  • ½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ švelnaus majonezo „Karališkas“
  • 1 arb. š. česnakų miltelių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
  • 100 g šviežių špinatų

 

Viršui:

  • 1 kiaušinio

Gaminimas

1) Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).

2) Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir džiovintas prieskonines žoleles. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite vientisą ir elastingą, prie rankų nelimpančią, tačiau minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.

3) Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

4) Paruoškite įdarą. Rikotą sumaišykite su prieskoninėmis žolelėmis. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame šaukšte aliejaus, kol taps skaidrūs ir suminkštės. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą mocarelos sūrį, kietąjį sūrį, majonezą, česnako miltelius, druską, pipirus ir pasmulkintus špinatus.

5) Suformuokite bandeles. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite rikota. Ant viršaus paskleiskite kepintus svogūnus, ant šių – špinatų ir sūrių mišinį.

6) Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite maždaug 3-4 cm storio riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 14-16 bandelių. Pavertę kiekvieną iš jų ant šono, sudėkite bandeles į kepimo indą (ar du kepimo indus, priklausomai nuo dydžio) aukštesnėmis sienelėmis taip, kad krašteliais beveik liestųsi.

7) Uždenkite indą švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešla pakils. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.

8) Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.

9) Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus ir bandelės bus iškepusios. Jei bandelės pradės skrusti per greitai, uždenkite folija ir kepkite toliau, o foliją nuimkite prieš baigiant kepti. Išjunkite orkaitę ir palikite bandeles pastovėti kepimo inde apie 5 minutes.

10) Patiekite šiltas, kol įdaras dar minkštas ir tąsus, arba atvėsusias.

Receptą paruošė „Saulėta Virtuvė“.

VIŠTIENOS IR AVOKADŲ SALOTOS SU KIAUŠINIAIS

daumantų žolė

Ingredientai

Vištienai: 

  • 1 didelės vištos krūtinėlės (apie 700-750 g, be kaulo) 
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus 
  • 1 arb. š. česnako miltelių 
  • ½ arb. š. džiovintų čiobrelių 
  • ½ arb. š. džiovintų bazilikų 
  • ½ arb. š. džiovintų rozmarinų 
  • ¼ arb. š. maltos rūkytos paprikos 
  • ¼ arb. š. druskos 
  • ¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:  

  • 1 keptos vištos krūtinėlės 
  • 150 g šoninės riekelių 
  • 4 kietai virtų kiaušinių 
  • 400 g slyvinių (arba vyšninių) pomidorų 
  • 2 avokadų 
  • ½ raudonojo svogūno 
  • 200-300 g šviežių žalių salotų (mėgstamų)

Padažui:  

  • ½ stiklinės (125 g) „Daumantų“ švelnaus skonio majonezo „Karališkas“ 
  • ½ stiklinės (125 g) riebios grietinės 
  • 2 arb. š. Dižono garstyčių 
  • 2 valg. š. citrinų sulčių 
  • 2-3 valg. š. šviežių kapotų krapų 
  • ½ arb. š. česnako miltelių 
  • ½ arb. š. svogūnų miltelių 
  • ¼ arb. š. maltos rūkytos paprikos 
  • ¼ arb. š. druskos 
  • ¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų 

Gaminimas

1) Paruoškite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve. 

2) Iškepkite vištienąOrkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.  

3) Vištos krūtinėlę nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais prieskoniais. Paruoštu mišiniu tolygiai ištrinkite vištieną iš visų pusių.  

4) Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol krūtinėlė bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje – vis dar sultinga 

5) Paruoškite salotasVištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje iki traškumo, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir pasmulkinkite. Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Pomidorus perpjaukite perpus. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite. Avokadą perpjaukite perpus, kiekvieną puselę supjaustykite plonomis riekelėmis. Šviežias žalias salotas šiek tiek pasmulkinkite. 

6) Į dubenėlius paskirstykite salotasAnt viršaus gražiai išdėliokite kitus produktus: skrudintą šoninę, kiaušinius, avokadus, pomidorus, vištieną. Apiberkite smulkiai kapotais raudonaisiais svogūnais.  

7) Apšlakstykite salotas paruoštu padažu, apiberkite grūstais juodaisiais pipiraisPatiekite nedelsiant.  

Receptą paruošė „Saulėta Virtuvė“.

SŪRIU APKEPTOS ČESNAKINĖS BULVYTĖS SU ŠONINE

daumantų žolė

Ingredientai

Bulvytėms:

  • 1 kg mažų bulvyčių (baby potatoes)
  • ¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
  • 2-3 česnako skiltelių
  • 2 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarinų)
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Ant viršaus:

  • 2/3 stiklinės (155 g) majonezinio „Daumantų“ WOW MAMA padažas „Garlic“
  • 125 g čederio sūrio
  • 125 g mocarelos sūrio
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės

Patiekti:

ryšelio šviežių žalumynų (rozmarinų, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų ar petražolių)

Gaminimas

1) Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.

2) Bulvytes gerai nuplaukite, nušveiskite ir perpjaukite perpus arba į keturias dalis (skiltelėmis). Suberkite į dubenį, ten pat supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite česnakus, suberkite prieskonines žoleles, druską ir grūstus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad visi bulvių gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.

3) Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bulvytės bus minkštos ir iškepusios, gražiai apskrudusios. Viduryje kepimo pamaišykite ir apverskite, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių.

4) Kol bulvės kepa, sutarkuokite sūrius. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol išskirs riebalus ir apskrus.

5) Iškepusias bulvytes perdėkite į šiek tiek gilesnį kepimo indą. Tolygiai apšlakstykite majoneziniu padažu. Ant viršaus tolygiai apiberkite tarkuotu čederio sūriu, tarkuotą mocarela. Apiberkite paskrudintos šoninės kubeliais.

6) Dėkite atgal į orkaitę, nustatykite grill kepimo režimą, ir kepkite dar apie 5-7 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir skaniai apskrus.

7) Apiberkite smulkintais šviežiais žalumynais ir patiekite.

Receptą paruošė „Saulėta Virtuvė“.