1) Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2) Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir džiovintas prieskonines žoleles. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite vientisą ir elastingą, prie rankų nelimpančią, tačiau minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3) Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.
4) Paruoškite įdarą. Rikotą sumaišykite su prieskoninėmis žolelėmis. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame šaukšte aliejaus, kol taps skaidrūs ir suminkštės. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą mocarelos sūrį, kietąjį sūrį, majonezą, česnako miltelius, druską, pipirus ir pasmulkintus špinatus.
5) Suformuokite bandeles. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite rikota. Ant viršaus paskleiskite kepintus svogūnus, ant šių – špinatų ir sūrių mišinį.
6) Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite maždaug 3-4 cm storio riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 14-16 bandelių. Pavertę kiekvieną iš jų ant šono, sudėkite bandeles į kepimo indą (ar du kepimo indus, priklausomai nuo dydžio) aukštesnėmis sienelėmis taip, kad krašteliais beveik liestųsi.
7) Uždenkite indą švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešla pakils. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.
8) Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
9) Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus ir bandelės bus iškepusios. Jei bandelės pradės skrusti per greitai, uždenkite folija ir kepkite toliau, o foliją nuimkite prieš baigiant kepti. Išjunkite orkaitę ir palikite bandeles pastovėti kepimo inde apie 5 minutes.
10) Patiekite šiltas, kol įdaras dar minkštas ir tąsus, arba atvėsusias.