Sūrio užtepėlė su šonine ir riešutais

daumantų žolė

Ingredientai

  • 140 gramų fermentinio sūrio (arba kietojo)
  • 70 gramų šaltai rūkytos šoninės (maždaug 4 plonų riekių)
  • 80 gramų majonezo (naudojome Daumantų Švelnųjį)
  • 1 sauja migdolų
  • 2 vienetai svogūnų laiškų
  • pagal poreikį juodos duonos

Gaminimas

Kremiška užtepėlė su traškiais elementais – šonine ir riešutais. Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet nustebsite, koks skanus šios užtepėlės skonis!

  1. Šoninę supjaustyti siauromis juostelėmis ir pakepinti sausoje keptuvėje, kol apskrus. Palikti pravėsti.
  2. Sūrį smulkiai sutarkuoti.
  3. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti (truputį pasilikti papuošimui).
  4. Migdolus pasmulkinti (lengviausia – maisto smulkintuvu) arba galima naudoti migdolų drožles, tada smulkinti nereikia.
  5. Sūrį sumaišyti su šonine, svogūnų laiškais, riešutais ir majonezu.
  6. Tepti ant kąsnio dydžio juodos duonos gabalėlių ir pabarstyti svogūnų laiškais. Prieš tai duoną galima paskrudinti.

Receptą paruošė LaMaistas.lt