
Ingredientai
- 140 gramų fermentinio sūrio (arba kietojo)
- 70 gramų šaltai rūkytos šoninės (maždaug 4 plonų riekių)
- 80 gramų majonezo (naudojome Daumantų Švelnųjį)
- 1 sauja migdolų
- 2 vienetai svogūnų laiškų
- pagal poreikį juodos duonos
Gaminimas
Kremiška užtepėlė su traškiais elementais – šonine ir riešutais. Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet nustebsite, koks skanus šios užtepėlės skonis!
- Šoninę supjaustyti siauromis juostelėmis ir pakepinti sausoje keptuvėje, kol apskrus. Palikti pravėsti.
- Sūrį smulkiai sutarkuoti.
- Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti (truputį pasilikti papuošimui).
- Migdolus pasmulkinti (lengviausia – maisto smulkintuvu) arba galima naudoti migdolų drožles, tada smulkinti nereikia.
- Sūrį sumaišyti su šonine, svogūnų laiškais, riešutais ir majonezu.
- Tepti ant kąsnio dydžio juodos duonos gabalėlių ir pabarstyti svogūnų laiškais. Prieš tai duoną galima paskrudinti.