VIŠTIENOS IR AVOKADŲ SALOTOS SU KIAUŠINIAIS
60 min
4-6 porcijos


Ingredientai
Vištienai:
- 1 didelės vištos krūtinėlės (apie 700-750 g, be kaulo)
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. česnako miltelių
- ½ arb. š. džiovintų čiobrelių
- ½ arb. š. džiovintų bazilikų
- ½ arb. š. džiovintų rozmarinų
- ¼ arb. š. maltos rūkytos paprikos
- ¼ arb. š. druskos
- ¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
Salotoms:
- 1 keptos vištos krūtinėlės
- 150 g šoninės riekelių
- 4 kietai virtų kiaušinių
- 400 g slyvinių (arba vyšninių) pomidorų
- 2 avokadų
- ½ raudonojo svogūno
- 200-300 g šviežių žalių salotų (mėgstamų)
Padažui:
- ½ stiklinės (125 g) „Daumantų“ švelnaus skonio majonezo „Karališkas“
- ½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
- 2 arb. š. Dižono garstyčių
- 2 valg. š. citrinų sulčių
- 2-3 valg. š. šviežių kapotų krapų
- ½ arb. š. česnako miltelių
- ½ arb. š. svogūnų miltelių
- ¼ arb. š. maltos rūkytos paprikos
- ¼ arb. š. druskos
- ¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
Gaminimas
1) Paruoškite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2) Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3) Vištos krūtinėlę nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais prieskoniais. Paruoštu mišiniu tolygiai ištrinkite vištieną iš visų pusių.
4) Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol krūtinėlė bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje – vis dar sultinga.
5) Paruoškite salotas. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje iki traškumo, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir pasmulkinkite. Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Pomidorus perpjaukite perpus. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite. Avokadą perpjaukite perpus, kiekvieną puselę supjaustykite plonomis riekelėmis. Šviežias žalias salotas šiek tiek pasmulkinkite.
6) Į dubenėlius paskirstykite salotas. Ant viršaus gražiai išdėliokite kitus produktus: skrudintą šoninę, kiaušinius, avokadus, pomidorus, vištieną. Apiberkite smulkiai kapotais raudonaisiais svogūnais.
7) Apšlakstykite salotas paruoštu padažu, apiberkite grūstais juodaisiais pipirais. Patiekite nedelsiant.