Visi receptai
Sūrio vyniotinis „Viliotinis“ su lašiša
Gaminimo trukmė
45 min.
Porcijų skaičius
8 žmonėms

Žiūrėti video

Ingredientai
- 350 gramų fermentinio sūrio
- 250 gramų majonezo (naudojome „Daumantų“ karališką, švelnaus skonio)
- 4 vienetai kiaušinių (naudojome M dydžio)
- 0.5 pundelio krapų
Įdarui
- 260 gramų lašišos filė (svoris be odos)
- 150 gramų kreminio sūrio
- 50 gramų raudonosios paprikos
- 0.5 pundelio krapų
Gaminimas
Šis vyniotinis ne tik spalvingas ir dailus, bet ir labai labai skanus. Jį galima ruošti ne tik su lašiša, bet ir su kitokia ryškesnio skonio, pvz., upėtakiu.
- Sūrį sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinius, dėti majonezą, smulkintus krapus ir kruopščiai išmaišyti.
- Gautą masę paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos (maždaug 30*35 cm stačiakampiu), išlyginti paviršių, kad būtų vienodo storio.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7 minutes (režimas su vėjeliu). Iškeptas bus šviesios gelsvos spalvos, minkštas, neturi paskrusti.
- Įdarui lašišą supjaustyti ~1,5*1,5 – 2*2 centimetro kubeliais. Išmaišyti su kreminiu sūreliu, smulkintais krapais, smulkia tarka sutarkuota paprika.
- Iškepusį sūrio pagrindą palikti 5-10 minučių atvėsti kambario temperatūroje, atsargiai nuimti nuo kepimo popieriaus. Jei sunkiai nusiima – ant viršaus uždėti antrą kepimo popieriaus lapą, viską apversti ir atsargiai nuimti tą lapą, ant kurio kepė.
- Ant sūrio pagrindo paskirstyti lašišos masę, paliekant šiek tiek neaptepto krašto.
- Vyniotinį susukti per trumpesnę kraštinę. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, susukimo siūle žemyn.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) 20-22 minutes (ilgiau nekepti, kad neperkeptų lašiša).
- Išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių sutvirtėti. Pjaustyti riekelėmis ir patiekti. Tinka patiekti ir visai šaltą.