

Ingredientai
Tešlai:
- 1 didelio kiaušinio baltymo
- ½ stiklinės (70 g) miltų
- ¼ stiklinės (35 g) kukurūzų krakmolo
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- ½ stiklinės (125 ml) ledinio vandens
- 1 valg. š. rapsų aliejaus
- žiupsnio druskos
Vištienai
- 500 g vištos krūtinėlės, be kaulo
- rapsų aliejaus virimui
Padažui:
- 2 valg. š. aliejaus
- 3 česnako skiltelių
- 3-4 svogūnų laiškų
- ½ stiklinės (125 ml) Daumantų WOW MAMA padažo Sweet Asia Sauce
- ½ arb. š. džiovintų raudonosios paprikos dribsnių
Patiekti:
- sezamo sėklų
- svogūnų laiškų
- virtų ryžių
Gaminimas
1) Vištieną supjaustykite maždaug 2-3 cm kubeliais.
2) Paruoškite tešlą. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos masės. Naudokite ledinį vandenį, kad tešla būtų traški, ir tešlą ruoškite kuo greičiau, nes kuo šaltesnis yra vanduo, tuo traškesnė bus tešlos plutelė. Nenustebkite – tešla bus labai skysta; tokia ir turi būti.
3) Suberkite į tešlą vištienos gabalėlius ir išmaišykite, kad gabalėliais iš visų pusių tolygiai pasidengtų tešla.
4) Išvirkite vištienos gabalėlius. Į gilią keptuvę, WOK keptuvę ar puodą supilkite aliejų – tiek, kad vištienos gabalėliai, virdami aliejuje, jame plūduriuotų ir neprikibtų prie dugno (apie 5-7 cm). Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Patikrinti, ar aliejus yra tinkamai įkaitęs, galite su medine mentele: merkite ją į aliejų ir statmenai priglauskite ją prie dugno; jei toje vietoje, kur mentelė liečia keptuvės (ar puodo) dugną, ima kilti burbuliukai, aliejus yra tinkamai įkaitęs. Jei turite termometrą, tiesiog pamatuokite – aliejaus temperatūra turėtų siekti 180 ᵒC temperatūrą.
5) Kiaurasamčiu semkite vištos gabalėlius, nuvarvinkite tešlos perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Pradėjus formuotis plutelei, sukibusius vištienos gabalėlius šakute atskirkite vienas nuo kito, ir virkite toliau, kartais pavartydami, apie 4-5 minutes, kol visi gabalėliai bus apskrudę, gražios auksinės spalvos. Vištienos gabalėlius virkite aliejuje dalimis, kad pernelyg nesiliestų ir kad sudėti į jį per daug neatvėsintų aliejaus temperatūros.
6) Išvirusius vištienos gabalėlius kiaurasamčiu išgriebkite iš aliejaus ir suberkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę.
7) Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, smulkintus svogūnų laiškus ir pakaitinkite virš vidutinės ugnies apie pusę minutės. Suberkite išvirtus vištienos gabalėlius, supilkite Daumantų WOW MAMA Sweet Asia Sauce padažą ir suberkite raudonosios paprikos dribsnius. Greitai išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir nedelsiant patiekite.
8) Patiekite su virtais ryžiais, apibarstę sezamo sėklomis ir saujele smulkintų svogūnų laiškų.
9) Duoną paskrudinkite ant grotelių, pusę riekelių aptepkite pomidorų padažu, dėkite plonomis riekelėmis pjaustytos jautienos, paprikų, salotų lapų, bazilikų, apvožkite likusiomis riekelėmis.
Sumuštinius patiekite šiltus.