

Ingredientai
- 2 vidutinio dydžio bulvių
- 1 arb. š. druskos
- 2 lauro lapelio
- 1 didelio svogūno
- 1 stiebelio šviežių čiobrelių
- 600-700 g menkės filė
- 2 didelių kiaušinių
- žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 1 citrinos sulčių
- 1 valg. š. garstyčių
- ryšelio šviežių petražolių
- 4-5 svogūnų laiškų
- ¾ stiklinės (70 g) maltų džiuvesėlių
- alyvuogių aliejaus (kepimui)
Padažui:
- 1 pakuotės (280 g) Daumantų WOW MAMA BBQ Black Garlic padažo
- 1/3 stiklinės (120 g) medaus
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 50 g sviesto
Papuošimui:
- mėgstamų šviežių salotų
Gaminimas
1) Iš pradžių paruoškite padažą. Majonezą, smulkiais kubeliais supjaustytą raugintą agurką, smulkiai kapotus krapus ir petražoles, citrinų sultis ir garstyčias gerai sumaišykite nedideliame dubenėlyje. Pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, mažu žiupsneliu kajeno paprikos ir dar kartą gerai išmaišykite. Dubenėlį uždenkite ir paruoštą padažą 30-60 min. palaikykite šaldytuve, kad skoniai susijungtų ir padažas būtų pats gardžiausias. Galite paruošti ir iš vakaro, sandariame indelyje šaldytuve padažą galite laikyti iki dviejų savaičių.
2) Paruoškite paplotėlius. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pagardinkite druska, įdėkite vieną lauro lapelį ir pusę svogūno. Virkite, kol bulvės bus minkštos ir išvirusios. Išimkite iš puodo lauro lapelį, svogūną, nupilkite vandenį. Bulves sugrūskite į košę. Atidėkite į šalį.
3) Kol bulvės verda, menkės filė iš abiejų pusių pabarstykite druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Į didelę keptuvę sudėkite pusžiedžiais pjaustytą likusią pusę svogūno, likusį lauro lapelį ir šakelę šviežių čiobrelių. Ant viršaus uždėkite žuvies filė. Užpilkite vandeniu tiek, kad beveik semtų žuvį, pagardinkite vandenį dar žiupsniu druskos. Uždenkite dangtį ir kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Virkite apie 2-3 minutes arba tol, kol žuvis bus paruošta. Žuvis turi išlikti minkšta ir sultinga, nepervirkite. Žuvies filė išsemkite iš vandens, perkelkite į lėkštę ir palikite atvėsti. Tuomet pirštais ar šakute susmulkinkite mažais gabalėliais.
4) Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir sumaišykite juos su žiupsniu pipirų, nutarkuotomis citrinos žievelėmis, citrinos sultimis, garstyčiomis, smulkiai kapotomis petražolėmis ir smulkintais svogūnų laiškais. Sudėkite atvėsintą bulvių košę, smulkintą atvėsintą žuvį, suberkite džiūvėsėlius. Gerai išmaišykite, kol visi produktai tolygiai susimaišys.
5) Iš paruoštos masės suformuokite šešis paplotėlius (maždaug 8 cm skersmens ir 2-3 cm aukščio). Sudėkite ant padėkliuko ar lėkštės, uždenkite maistine plėvele ar bičių vaško drobele, ir palaikykite šaldytuve apie valandą (galite laikyti ir iki paros), kad sutvirtėtų.
6) Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite folija ir gausiai ištepkite aliejumi. Ant folijos sudėkite žuvies paplotėlius, jų paviršių taip pat dosniai ištepkite aliejumi.
7) Statykite kepimo skardą orkaitės viršutinėje dalyje ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet skardą išimkite, paplotėlius apverskite (jei bus šiek tiek prikibę prie folijos – atsargiai atkelkite mentele) ir kepkite dar 10 minučių, kol bus gražiai apskrudę.
8) Patiekite. Iškeptus žuvies paplotėlius patiekite su majoneziniu padažu, mėgstamomis salotomis ir šviežios citrinos skiltele.